Popüler kripto para yorumcularının analiz ve yorumlarını derler. Coin tahminleri, analizleri, yorumları ve fazlası
Bitcoin
$69,965.54
-804.87
Ethereum
$3,540.00
-48.06
Dogecoin
$0.21
-0
Ripple
$0.62
-0
Binance Coin
$611.79
+25.28
Litecoin
$100.73
+4.98
Monero
$135.96
-1.91
Cardano
$0.65
-0.01

Twitter Karıştı! Dogecoin tartışması gündem oldu

0

Twitter’da Robinhood kurucusu Vlad Tenev, Dogecoin’in geleceğin parası olup olamayacağını tartışmaya açınca, fenomen token’a destek veren Elon Musk da araya girdi. İkilinin tartışmasına daha sonra Dogecoin’in ilk dönem geliştiricilerinden olan Billy Markus ve ünlü podcast’çi Peter McCormack de katıldı.

“İşlem ücretleri ve blok boyutları…”

Robinhood’da uzun zamandır Dogecoin işlemleri yapılabiliyor olmasından ötürü, DOGE’un insanların ve geleceğin parası olup olamayacağını sürekli düşündüğünü belirten Tenev, işlem ücretleri ve blok boyutlarının önemine değindi ve şu ifadeleri kullandı:

“Öncelikle işlem ücretlerinin ciddi şekilde az olması gerekir ki Dogecoin’de bu zaten var. Kasım ayındaki güncellemeyle 0.003 dolara kadar inmişti. İşlemi doğrulamak için zincire başarılı şekilde blok eklenme zamanı da, işlemin bir ödeme noktasından daha kısa sürede bir sonraki bloğa kaydedilebilmesi için hızlı olmalıdır. Ancak, madencilerin rakip zincir oluşturup aşırı miktarda boşa enerjiyi harcamasına neden olacak kadar d ahızlı olmamalıdır! Doge’da bu süre 1 dakikadır. Bu ödemeler için az da olsa uzun bir süredir. Bir debit kartın işlem süresinden daha az olan 10 saniye olması daha uygundur.”

Elon Musk ve Billy Markus araya girdi

Tenev’in söylediklerini Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk ve Dogecoin’in ilk dönem geliştiricilerinden olan şimdi de Dogecoin Vakfı bünyesinde bulunan Billy Markus da yorumladı. Elon Musk 6 saniyenin aslında 6 bin mili-saniye olarak bakılması gerektiğini ve bu sürenin daha uygun olduğunu belirtti.

“60 saniyeyi ben seçtim”

Billy Markus ise 8 yıl önce blok boyut ve sürelerini kendisinin oluşturduğunu söyledi ve bunun sebebini şu şekilde açıkladı:

“1 dakikalık blokları 8 yıl önce ben seçtim. Bunun sebebi de bir kişinin bir konuşma esnasında 45 saniyenin, başka bir zincirde problem çıkarttığını söylemesiydi. Dolayısıyla 60 saniye hem problem yaşamadan hem de sorun olmadan yapılan en hızlı blok süresiydi. Tabii ki, 8 senede süreyi hızlandırmak için gerekli olan altyapı ciddi şekilde gelişti.”

Elon Musk da Markus’a cevap verdi ve “Kesinlikle, blok boyutları ve zaman, internetin hızına ayak uydurmalıdır” dedi.

McCormack: Blok süresi en kötü teknoloji için ayarlanmalıdır

Ünlü İngiliz podcast’çi Peter McCormack de bu 3’lünün konuşmasına dahil oldu ve özellikle Markus ile Elon Musk’a katılmadığını belirtti. McCormack, Bitcoin’in tüm dünyanın parası olduğunu, bu yüzden en kötü teknoloji için bile uygun blok sürelerine sahip olması gerektiğini savundu:

“Hayır, blok süresi en kötü teknoloji/ bant genişliğine göre ayarlanmalıdır. Çünkü Bitcoin herkesin parasıdır. Işık hızında işlem istiyorsanız zaten Lightning Ağı var. En iyi Bitcoin mühendisleri bunları zaten düşündüler. Sorarsanız size anlatırlar. Son 13 senede bu mühendisler en iyi teknoloji için değil, en kötü teknoloji için ölçeklendirmenin nasıl olacağı konusuyla uğraşıyorlar. Çünkü küresel bir parayı herkes kullanabilmelidir. Medya, devlet ve bireylerin çıkardığı tüm zorluklara rağmen bu konuyla uğraşıyorlar. Birçoğu hayatlarını adeta buna adadılar. Google’da yüksek maaş ile çalışmak yerine, az para ve ısıtlı fonlamalar ile bu konu üzerine kafa yordular. Gidin ve onlarla konuşun”

Billy Markus seviyeyi düşürdü

Peter McCormack’in bu tweet’lerine Elon Musk ve Tenev cevap vermezken, Billy Markus ise seviyeyi düşürerek, “Herkesin parası olması gerektiği için yavaş mı olmalı?” dedi ve ağzından salyalar akan bir yaratığın olduğu görsel paylaştı.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.