Popüler kripto para yorumcularının analiz ve yorumlarını derler. Coin tahminleri, analizleri, yorumları ve fazlası
Bitcoin
$63,613.25
-4460.09
Ethereum
$3,259.51
-328.85
Dogecoin
$0.13
-0.02
Ripple
$0.59
-0.03
Binance Coin
$510.40
-60.85
Litecoin
$79.14
-5.49
Monero
$132.04
-7.7
Cardano
$0.61
-0.07

TCMB’den Yeni Kripto Para Açıklaması!

0

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) 30 Nisan 2021’de çıkardığı yönetmelikle Bitcoin (BTC) ve kripto para ödemelerini yasaklamış ve kripto paralara ilişkin düzenlemeler için ileri tarihleri işaret etmişti.

Bugüne kadar regülasyonlar konusunda herhangi somut bir adım atılmazken arka planda çalışmaları yürütüldüğü biliniyor.

Bu regülasyon çalışmalarının kapsamı içinde özel kripto para birimleri kadar merkez bankalarının çıkaracağı dijital para birimleri (CBDC) de önem arz ediyor.

CBDC’ler konusundaki son açıklama TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu‘ndan geldi.

CBDC’lerin önemine vurgu yapan Kavcıoğlu, uluslararası ödemelerde CBDC kullanımının sinyalini verdi.

Bugün düzenlenen İT-İSEDAK Merkez Bankaları Forumu Toplantısı’na katılan Şahap Kavcıoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda pandemi nedeniyle enflasyonun, enflasyonla birlikte de ekonomideki belirsizliğin arttığını söyledi.

“Gündemimizi küresel olarak içinde bulunduğumuz koşulların ortaya koyduğu üç soru oluşturuyor:

1-Artan enflasyonist baskıların geçici mi yoksa kalıcı mı olduğu, 2-Bölgesel çatışmaların seyri ve 3-Artan belirsizlik ortamında merkez bankalarının ne tür politikalar uygulayacağı.

Pandeminin yanı sıra savaş, küresel ekonomiye ilişkin mevcut endişelere yenilerini ekleyerek ekonomik görünüme ilişkin belirsizlikleri artırmıştır.

Bu zorlu ortamda, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkeler olarak ekonomilerimizin dayanıklılığını artırmaya yönelik çabalarımızı güçlendirmemiz gerekmektedir.”

Üye ülkeler arasında daha yakın iş birlikleri kurarak krizin fırsata çevrilebileceğini belirten TCMB başkanı uluslararası ticarette CBDC kullanımına işaret etti:

“Ülkelerimiz arasında daha entegre bir finansal sistemin inşa edilmesi, kazan-kazan prensibi doğrultusunda daha verimli sermaye dağılımına olanak sağlayacaktır.

Ülkeler arası ticarette milli para birimlerinin kullanılmasının teşvik edilmesi ve merkez bankası dijital paralarının kullanım olanakları üzerinde çalışılması bu konuda dikkate alınması gereken iki önemli husustur.”

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.