Popüler kripto para yorumcularının analiz ve yorumlarını derler. Coin tahminleri, analizleri, yorumları ve fazlası
Bitcoin
$90,546.51
+43.86
Ethereum
$3,086.14
-17.44
Dogecoin
$0.36
0
Ripple
$1.13
0
Binance Coin
$617.58
-9.22
Litecoin
$91.10
+1.26
Monero
$153.62
+2.87
Cardano
$0.73
+0.01

Dolandırıcıların Gözü Ton Coin’de!

2

Telegram’ın TON blok zinciri ve yerel Toncoin tokeni entegrasyonu, dolandırıcılar için bir bal arısı yuvası haline geldi ve referans piramidi şemasını teşvik ediyor.

Telegram’ın TON blok zinciri ve yerel Toncoin tokenine olan desteği, dolandırıcıların, savunmasız token sahiplerini hedef alarak onları sömürmeye çalışmasına yol açtı.

Paylaşılan bilgilere göre, siber güvenlik firması Kaspersky’nin uzmanları, TON’a artan ilgi ve yatırımlarla birlikte en azından Kasım 2023’ten beri devam eden bir kripto para dolandırıcılığı tespit etti. Bu dolandırıcılık, Toncoin (TON) kullanıcılarını dünya çapında hedef alıyor.

Kaspersky’nin uzmanlarına göre, dolandırıcılar, sonunda TON tokenlerini kullanıcılardan çalmayı amaçlayan karmaşık bir yönlendirme şemasını teşvik ediyorlar. Potansiyel hedefler, arkadaşları veya kişilerden “özel bir kazanç programına” katılmaları için bir bağlantı alırlar. Dolandırıcılar daha sonra, kullanıcıları kripto para birimi saklamak için tasarlandığı iddia edilen bir resmi olmayan bir Telegram botuna katılmaya ve Web3 cüzdanlarını botun sistemine bağlamaya ikna etmeye başlarlar.

Aynı zamanda, sahtekarlar kullanıcıları, Toncoin’i resmi Telegram botu, eşten eşe (P2P) pazarlar veya kripto para borsaları gibi güvenilir kanallardan satın almaları konusunda yönlendirirler, bu da bir inandırıcılık unsuru ve yanıltıcı bir güven hissi oluşturur.

Source: Kaspersky

Sonrasında kurbanlar, ayrı bir bot kullanarak “güçlendiriciler” satın almaya zorlanır. Dolandırıcılar, kullanıcıların kazanmaya başlamak için bu işlemi tamamlamaları gerektiğini iddia ederler.

İşte dolandırıcıların parayı kazandığı nokta burasıdır. Bir güçlendirici satın aldıktan sonra, kullanıcı kripto para birimlerinin kontrolünü geri alınamaz bir şekilde kaybeder.

“Dolandırıcılar tarafından ‘bisiklet,’ ‘araba,’ ‘tren,’ ‘uçak’ veya ‘roket’ olarak etiketlenen ‘güçlendiricilerin’ maliyetleri, 5 ila 500 Toncoin arasında değişmektedir,” şeklinde açıklamalarını yapan Kaspersky’nin uzmanları ifade etti.

Kullanıcılar, hedeflenen piramit şeması aracılığıyla 2 ila 2.700 dolar arasında para kaybettiler. Kullanıcılara sahte güçlendiricileri satın almaları konusunda ikna ettikten sonra, dolandırıcılar arkadaşlar ve kişisel iletişim listesindeki kişilerle özel Telegram grupları oluşturmalarını gerektiren bir referans programı sundular.

Dolandırıcılar, kullanıcılara Rusça ve İngilizce olmak üzere kendi video talimatlarıyla bir referans bağlantısı sağladılar. Kullanıcıların dolandırıcılık şeması aracılığıyla kazanmaya başlamak için beş başarılı referansa sahip olmaları gerekliydi.

Dolandırıcılar, davet edilen her arkadaş için 25 TON sabit ödeme ve referanslarınızın satın aldığı güçlendirici tarifesine dayalı komisyon gibi iki kaynaktan kazançlar vaat ettiler.

Kaspersky’nin analistleri şöyle söyledi: “Bu, her katılımcının bir ortak olduğu klasik bir piramit şeması olur, bir avanak değil. Ne yazık ki, kazanan sadece dolandırıcılar olur ve tüm ‘ortaklar’ yatırımlarını kaybeder,”

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.