Popüler kripto para yorumcularının analiz ve yorumlarını derler. Coin tahminleri, analizleri, yorumları ve fazlası
Bitcoin
$62,483.60
-684.85
Ethereum
$3,021.10
-42.09
Dogecoin
$0.15
-0.01
Ripple
$0.53
-0.01
Binance Coin
$579.63
-11.26
Litecoin
$80.96
+0.16
Monero
$127.20
-3.19
Cardano
$0.44
-0.01

Rusya Doğalgazı Kesti, Bitcoin (BTC) Düşüşe Geçti!

0

Dünyadaki enerji krizi her geçen gün büyümeye devam ediyor. Petrol ve doğalgaz fiyatlarındaki artışa bir yenisi daha eklendi. Rusya geçtiğimiz dakikalarda aldığı karar ile Avrupa’da büyük yankı uyandırdı. Gazprom, türbin hasarı nedeniyle Nord Stream’in güvenli bir şekilde çalışamadığını duyurdu. Bu hasar nedeniyle Rus hükümeti, Avrupa’ya en çok gazın gönderildiği doğalgaz boru hattını tamamen kapattı.

Şimdilik bu doğalgaz boru hattının ise ne zaman yeniden çalışmaya başlayacağı bilinmiyor. Rus hükümetinin bu kararı almasının en büyük nedeninin ise yaptırımlar olduğu biliniyor. Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Avrupa cephesinden devasa yaptırımlar ile karşı karşıya kalan Rusya, elindeki en büyük koz olan doğalgazı kullanmaya başladı. Rusya’nın bu hamlesi sonrasında ise Euro’nun Türk lirası karşısında da sert bir şekilde değer kaybetmesi dikkat çekti.

Doğalgaz Krizi Bitcoin’i (BTC) Etkileyecek Mi?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), son saatlerde düşüşe geçti. Rusya’nın Avrupa’ya olan doğalgaz akışını kesmesi, yatırımcılara Avrupa’da bir savaşın çıkabileceğin düşündürtüyor.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından dakikalar içerisinde yüzde 3’e yakın değer kaybeden BTC, tekrardan 20 bin doların altına sarkmış durumda.

Olası savaş senaryolarını fiyatladığı görülen Bitcoin, ilerleyen saatlerde 19 bin dolar destek seviyesine kadar bir düşüş yaşayabilir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.