Popüler kripto para yorumcularının analiz ve yorumlarını derler. Coin tahminleri, analizleri, yorumları ve fazlası
Bitcoin
$95,780.68
-1351.35
Ethereum
$3,574.84
-99.81
Dogecoin
$0.41
-0.03
Ripple
$2.49
-0.22
Binance Coin
$641.64
-8.39
Litecoin
$126.73
+3.45
Monero
$172.76
+6.06
Cardano
$1.19
-0.02

Vitalik Buterin, şaka coin’leri tasarladı: Bahsettiği tokenın değeri %35 arttı.

2

Vitalik Buterin, son dönemde popüler olan kripto paraların meme coin’leri için dikkat çekici bir yazı kaleme aldı. Meme coin’lerini sevmediğini belirten Buterin, bu durumun gerçek olduğunu söyledi ve oyun seçeneğini önerdi. Ayrıca, Buterin’in Dogelon Mars (ELON) örneği vermesinin ardından bu tokenin değerinde %35’ten fazla bir artış yaşandı.

Ethereum’un kurucularından olan Vitalik Buterin, teknik bir yazının ardından meme coin’ler hakkında dikkat çekici bir yazı kaleme aldı. Buterin, meme coin’lere kişisel olarak sıcak bakmadığını, fakat insanların bu tür coin’leri hem eğlence hem de zengin olma umuduyla satın aldıklarını vurguladı ve bu alanı iyileştirmek istiyorsak, akıntıya karşı çıkmak yerine onunla beraber hareket etmemiz gerektiğini belirtti.

“10 yıl önceki bir yazımdan bahsediyorum”
Buterin yazısına, Ethereum’u tanıtmadan önce Bitcoin Magazine’de çıkan bir yazısından söz ederek başladı ve şöyle devam etti:

“10 yıl önce, toplumsal fayda sağlayacak projeler için, büyük kurumlar ve devletlerin dışında alternatif bir yol olarak yeni coin’lerin çıkarılmasının öneminden bahsetmiştim. Örneğin, kanser araştırmalarına destek olmak için ‘antikanser coin’ ya da iklim değişikliğiyle mücadele için ‘iklim coin’i gibi. Bu, hangi alana daha fazla yatırım yapılacağını belirlememize yardımcı olacaktır.”

“Yeni meme coin’lerde yeni bir şey yok”
Buterin, Dogecoin ile başlayan meme coin furyasının yıllardır devam ettiğini, ancak yeni çıkan token’ların herhangi bir yenilik veya fayda sağlamadığını ifade etti:

“2015’ten itibaren meme coin’lerle tanıştık. Ancak 2021’de çıkan köpek temalı coin’ler dahil, yeni gelenlerin hiçbiri gerçekten yeni bir şey sunmuyor. Solana tabanlı token’lara olan ilgi büyük, fakat bu yeni meme coin’ler, esasında 2015’ten beri var olanlardan farklı değil.”

“Aptallık mı yoksa eğlence mi?”
Buterin, karmaşık durumlara rağmen insanların eğlenmeyi tercih edebileceklerini hatırlattı ve şu ifadeleri kullandı:

“Bazıları bu durumu aptallık olarak görse de, finansal oyunların insanlara eğlence sağladığını ve bu durumun olumlu bir yönü olabileceğini düşünüyorum.”

“ELON token’ını bağış coin’ine dönüştürdük”
Buterin, bağış amaçlı coin’lerin ilgisini çektiğini, ancak zamanla bu projelerin başarısız olduğunu gördüğünü belirtti. Özellikle, Dogelon Mars (ELON) token’ı örnek göstererek, bu token’da %35’lik bir artışa sebep olan bir dönüşümden bahsetti:

“Bazı coin’ler, büyük bir kısmını hayır kurumlarına bağışlayarak dikkat çekti. Ancak bu projelerin başarılı olmadığını gördüm. ELON token’ının yarısını bana gönderdiklerinde, bunu Methuselah Vakfı’na yönlendirdim ve ELON topluluğu bu sayede bağış yapma konusunda olumlu bir hava yakaladı.”

“Blok zincirinde World of Warcraft düşünün…”
Buterin, meme coin’lerin yerine eğlenceli ve anlamlı oyunların yaratılmasının daha iyi olacağını söyledi:

“Meme coin çıkarmak yerine, gerçekten eğlenceli ve katılımcılara anlam katan oyunlar geliştirin. Örneğin, blok zinciri üzerinde çalışan bir World of Warcraft tarzı oyun. Bu tür oyunlar yaratmak zor olabilir, fakat 0xPARC gibi ekipler, oyuncuların para kazanma isteğinden ziyade eğlenmeye odak

lı oyunlar yaptılar. Bu alanda olumlu işler yapanları takdir ederek, meme coin’lerin olumlu yönlerine katkıda bulunabiliriz.”

Buterin, kripto dünyasının akıntıya karşı değil, onunla birlikte yüzmeyi seçmesi gerektiğini vurgulayarak, sadece kendi içindekileri zenginleştirmek yerine, genel iyiliği de gözeten projelerin önemine değindi.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.