Kripto Analisti, Dogecoin (DOGE) için Epik Bir Çıkış Senaryosu Tahmininde Bulundu!

Dogecoin’un geçmişi göz önüne alındığında, anahtar fiyat modelinden çıkış dikkate değer olabilir.

Son birkaç gün içinde kripto analisti Ali, piyasa değeri açısından en büyük olan ve köpek temalı ilk kripto para birimi olan Dogecoin (DOGE) için epik bir çıkış senaryosu öngörüyor.

Dogecoin, Nisan ayında cansız bir fiyat aktivitesi yaşadı ve ayı yüzde 40 düşüşle kapandı. Mayıs ayı da köpek paranın yavaş bir başlangıç yapmasıyla başladı ve şu ana kadar fiyatı yüzde 3.39 düştü. Dogecoin’in mevcut fiyat hareketleri, birçok tacir ve analistin ilgisini çekti ve bir sonraki adımın ne olacağını görmek için heyecanla hareketlerini izliyorlar.

Kripto analisti Ali’ye göre, Dogecoin’in fiyat düşüşü, önemli boğa koşularından önceki tipik davranışıyla uyumludur. Dahası, Dogecoin’in mevcut yüzde 47’lik düşüşü, muhtemel bir boğa koşusu için zemin hazırlayabilecek sağlıklı bir geri çekilme olabilir, zira iniş üçgeni modelinden çıkışla birlikte bir çıkış yaşanabilir.

İniş üçgeni modeli, daha düşük tepe noktaları ve yatay destek seviyeleri ile karakterize edilir ve genellikle bir konsolidasyon dönemini ve ardından bir çıkışı işaret eder. Dogecoin’in geçmişi göz önüne alındığında, bu modelden yaşanan çıkış özellikle dikkate değer olabilir.

Ali, noktasını vurgulamak için örnekler veriyor. 2017’de, DOGE iniş üçgeninden çıktı. Ardından fiyat, %40 geri çekildi ve 982% boğa koşusuna girmeden önce. Benzer şekilde, 2021’de, Dogecoin bir iniş üçgeninden çıktı ve daha sonra %56 geri çekilerek muazzam bir %12.197 artış yaşadı.

2024’e gelindiğinde, Dogecoin bir kez daha iniş üçgeninden çıktı ve şu anda %47’lik bir fiyat düzeltmesi yaşıyor, geçmiş döngüler gibi.

DOGE’nin iniş üçgeni modelinden çıkması ve önemli bir düzeltme yaşamasıyla, köpek parasını yeni zirvelere taşıyabilecek potansiyel bir boğa koşusu için sahne belirlenebilir.

Ancak, kripto para piyasasında herhangi bir tahminde olduğu gibi, garanti yoktur ve geçmiş performans gelecekteki sonuçları garanti etmez. Dogecoin’in yeni zirvelere yükselecek olup olmayacağı henüz görülmüyor.

Yazı yazılırken, Dogecoin son 24 saatte %4.30 artarak 0.132 dolara yükseldi, Mayıs ayının başında yaşanan düşüşün ardından genel piyasa toparlanmasını yansıtıyor.

dogememecoin
Comments (0)
Add Comment