Yeni Bir Memecoin Dönemi Başlayabilir!

Pump.fun, 24 Nisan’da gelir açısından en yüksek ikinci gününü yaşayarak 521.150 dolar gelir elde etti.

Pump.fun nedir?

Protokol, herhangi birine ad, simge ve JPG görüntüsü sağlayarak bir memecoin’i hızlı bir şekilde başlatmayı sağlar ve bunun için azami 2 dolarlık bir ücret alır. Kullanıcının herhangi bir tohum likiditesi sağlaması gerekmez.

Platform ilk olarak Solana’da başlatıldı, ancak Blast ve Base gibi Ethereum Katman 2’ye genişledi. Teoride herhangi biri bu ağlardan herhangi birinde jetonları dağıtabilir, ancak genellikle bunu yapmanın bazı teknik beceriler gerektirirken, pump.fun bu süreci herkes için çok kolay hale getiriyor.

Pump.fun ayrıca rug pull’ları önlemeye çalışır, çünkü protokolde başlatılan her jetonun bir ön satışı veya herhangi bir ekip üyesi için bir tahsisi yoktur. Bunun yerine, jetonlar anında bir bağlama eğrisinde işlem görmeye başlar, burada kullanıcılar alım satım yapabilir. Jetonlar belirli bir piyasa değerine ulaştıktan sonra, belirli bir miktarda likidite bir yerel DEX’e yatırılır ve yakılır. Solana örneğinde, bir jetonun 69.000 dolarlık bir piyasa değerine ulaştığında, 12.000 dolarlık likidite Raydium’a yatırılır.

Pump.fun’un bütün konsepti, yaşadığımız gibi görünen memecoin’lerin çağına uyum sağlıyor. Platform, iki aydan az bir sürede 5 milyon doların üzerinde gelire ulaştı. Günlük gelirler, memecoin’lerin hala popülerliklerinin zirvesinde olduğu Nisan ayının başlarında en yüksek seviyeye çıktı, ancak gelirler ay boyunca yavaşladı.

Nisan ayı boyunca memecoin’lerin popülerliğinde bir düşüş yaşandığı görülüyor. GMCI MEME endeksi Mart sonunda 385 seviyesine ulaştı, ancak Nisan ortasında 237’ye düştü, bu da memecoin’lerin değer kaybettiğini gösteriyor. Adalet için, endeks yılın başlarında görülen seviyelerin çok üzerinde kalmasına rağmen, 2024’ün başında endeks 100’ün altında başladı. Yani memecoin’ler hala kazançlarının büyük bir kısmını koruyorlardı, ancak büyüme durmuş gibi görünüyordu.

Pump.fun, yavaşlama döneminde bile günde 120.000 dolar kazanmaya devam etti, bu yüzden her şey o kadar da kötü değildi. Ancak memecoin’ler alanında şeyler tekrar değişebilir. Öncelikle, pump.fun için daha fazla gelir, platformda daha fazla kişinin memecoin’ler başlatması anlamına geliyor. Ve GMCI MEME endeksi geçen hafta tekrar 300’ün üzerine çıktı, hafif bir toparlanma gösterdi.

Bu nedenle, ayın başında memecoin sektörünün canlılığının azaldığı görünse de, geçen hafta bu sektörün ikinci bir canlanma yaşadığı görünüyor.

memecoin
Comments (0)
Add Comment