MasterCard’ın Son Hamlesi, Bitcoin’i Yükseltebilir mi?

İspanya Merkez Bankası’na kayıtlı bir kripto para borsası olan Eurocoinpay‘in, kripto para birimleri ile ödemelerin artışa geçmesi ve benimsenmesi için bugün itibariyle kritik bir adım attığı görüldü.

Kripto para birimleri tabanlı bir kredi kartı ortaya çıkartmak için teknoloji devi MasterCard ile bir anlaşma yapmayı başaran Eurocoinpay, an itibariyle sektörün gündemine oturmuş durumda.

Kripto para birimlerinin bir ödeme yöntemi olarak kabul görmesi için çalışmalarını hızlandıran İspanyol borsa, bu yeni kartı ilk etapta kendi ülkesinde piyasaya sürmesi bekleniyor.

İspanya’da başlatılacak olan bu pilot uygulamanın başarılı bir şekilde tamamlanması ise Avrupa’nin diğer ülkelerinde de kripto para birimlerine olan ilginin artış göstermesini sağlayabilir.

Eurocoinpay CEO’su Herminio Fernandez de Blas, kriptoyu popüler hale getirmek için bu tür hamlelerin çok önemli olduğunu söylüyor:

“KRİPTO PARA BİRİMLERİ İLE ÖDEMELERİ KABUL EDEN MAĞAZA SAYILARININ ARTMASI, SEKTÖRÜN BÜYÜMESİNİ SAĞLAYABİLİR.”

Mastercard CEO’su Michael Miebach ise Eurocoinpay önderliğinde gerçekleştirilen bu hamlelerin, kripto severlerin 90 milyondan fazla mağazada rahatlıkla ödeme yapmasını sağlayacağını vurgulamakta.

Ödeme yöntemi olarak sadece kripto para birimlerini kullanmak şimdilik biraz hayal ürünü olarak görülse de, ilerleyen yıllarda birçok ülkenin bu ürünlerin benimsemesiyle birlikte gerçek olabilir.

Bitcoin ile ödemelerin daha yaygın bir hale gelmesi ise lider kripto para biriminin ilerleyen süreçte sert yükselişler yaşamasını sağlayabilir.

Comments (0)
Add Comment