İki Bitcoin Göstergesi Bitcoin’in Yükseleceğini Gösteriyor!

Bitcoin finansman oranı ve üç aylık yıllık baz oranları, tüccarlara “fırtına öncesi sakinlik” sinyali veren seviyelere doğru hareket ediyor.

Kripto analistine göre, iki önemli Bitcoin ticaret göstergesi – finansman oranı ve üç aylık yıllık baz oranı – Bitcoin fiyatının yakında yukarı doğru hareket etmesine işaret edebilir.

Reflexivity Research’in kurucu ortağı Will Clemente, 7 Mayıs’ta X’te bir gönderide, Bitcoin’in finansman ve baz oranlarının kısa bir süre negatif okumalara düştükten sonra “soğumuş durumda” olduğunu açıkladı ve “Bir sonraki aşamaya geçmeden önce konsolide olduğumuzu söyleyebiliriz” dedi.

Nisan ayında Bitcoin’in finansman oranı birkaç kez negatif bölgeye düştü. Kaynak: Will Clemente

Bitcoin finansman oranı genellikle kripto para piyasasındaki genel tüccar duyarlılığını izlemek için kullanılır. Borsalar, bu oranı, uzun pozisyon alan tüccarları kısa pozisyon alanlarla dengelemek ve aşırı maruz kalma riskini azaltmak için kullanır.

Uzun pozisyon alan tüccarlar daha baskın pozisyonlar aldığında, finansman oranı pozitif hale gelir ve Bitcoin’in fiyatının artacağına olan güvenlerini gösterir.

Yazı yazıldığı sırada, açık faiz ağırlıklı finansman oranı CoinGlass verilerine göre -0.0050%’den 0.0091%’e yükseldi.

“Bu fırtına öncesi sakinlik gibi geliyor,” diyen takma adlı kripto yorumcu Crypto Empire.

“Piyasa hala bu kadar düşükken Bitcoin finansman oranları, Bitcoin’in yükselmesi beni son derece boğa yapıyor,” dedi takma adlı kripto tüccarı Mister Crypto, 98.000 X takipçisine.

Ancak, likidasyon verileri buna karşı çıkıyor ve vadeli işlemler tüccarlarının hala düşüş eğiliminde olduğunu ve yakın zamanda bir fiyat düşüşü beklediklerini gösteriyor.

Anahtar 65.000 dolar seviyesinde %3,5’lik bir fiyat artışı 1,36 milyar dolarlık kısa pozisyonların tasfiye edilmesine neden olabilirken, 60.500 dolara %3,5’lik bir düşüş yalnızca 650 milyon dolarlık uzun pozisyonları silebilir.

Bitcoin’in üç aylık yıllık baz oranı. Kaynak: Will Clemente

Bu arada, bazı tüccarlar Bitcoin’in yıllık baz oranının, Binance, OKX ve Deribit gibi büyük borsalarda 5-10% aralığının üst sınırına çıktığını belirtiyorlar.

Yıllık baz oranı, bir Bitcoin vadeli işlem sözleşmesinin maliyet farkını ve Bitcoin’in gerçek fiyatını ölçmenin bir yoludur.

Tüccarlar genellikle %10’un üzerindeki oranları nötrden boğaya doğru bir sinyal olarak görürler.

Bitcoinbitcoin teknik analizbitcoin yorumBtc
Comments (0)
Add Comment