Dünyada En Fazla Bitcoin Kimde?

MicroStrategy, Son Satın Alımıyla Birlikte ABD’den Daha Fazla Bitcoin’e Sahip

Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir yazılım şirketi, Bitcoin (BTC) varlıklarını 14 milyar doların üzerine çıkararak dünya genelinde en büyük kripto para birimi sahibi oldu.

MicroStrategy son mali sonuçlarında, 2024’ün ilk 4 ayında 25.250 Bitcoin satın aldığını ve toplamda 214.400 BTC’ye ulaştığını duyurdu. Bu rakam, mevcut tüm Bitcoin’lerin yüzde 1’inden fazlasına denk geliyor. Bitcoin Treasuries tarafından sağlanan verilere göre, ABD’nin sahip olduğu 207.189 BTC ise 13,5 milyar dolar değerinde.

Independent Türkçe’nin haberine göre, şirket, sahip olduğu Bitcoin sayısıyla dünyanın en büyük Bitcoin sahibi halka açık şirketi konumuna geldi. MicroStrategy’nin elindeki Bitcoin miktarı, ikinci sırada bulunan halka açık şirket Marathon Digital Holdings’in 10 katından fazla

MicroStrategy CEO’su Phong Le, “Eşsiz bir Bitcoin stratejimiz ve sağlam işletme şirketi geçmişimizle, şu anda ortalama 35,180 dolarlık birim fiyatıyla 214,400 Bitcoin’e sahibiz,” dedi.

Bitcoin an itibarıyla yaklaşık 64,000 dolardan işlem görüyor. Bu da MicroStrategy’nin kripto yatırımından 6 milyar dolardan fazla kazandığı anlamına geliyor.

MicroStrategy’nin yatırımını nakde çevirmesi pek olası görünmüyor; kurucusu Michael Saylor sık sık Twitter’da elmas ellerin (diamond hands) görsellerini paylaşarak fiyat dalgalanmalarına rağmen satmama niyetinde olduğunun sinyalini veriyor.

Saylor, 2022’de kripto piyasasındaki büyük düşüş sırasında “MicroStrategy bir Bitcoin Stratejisi benimserken dalgalanmayı öngördü ve bilançosunu sıkıntılar karşısında #HODL yapmaya devam edebilecek şekilde yapılandırdı” diye yazmıştı.

BitcoinBtcmicrostrategy
Comments (0)
Add Comment