Bitcoin Fiyatı Ne Kadar Düşebilir?

Çeşitli teknik sinyallere göre, Bitcoin fiyatı önümüzdeki haftalarda veya aylarda 50.000 doların altına düşebilir.

Bitcoin fiyatı, haftaya göre yaklaşık %3,70 düşerek 9 Mayıs’ta yaklaşık olarak 61.650 dolara geriledi. Bu, 14 Mart’ta yaklaşık olarak 73.835 dolarlık yeni bir rekor yükseklik belirledikten sonra yaklaşık olarak %16,50 daha düşük.

BTC/USD haftalık fiyat tablosu. Kaynak: TradingView

Son haftalardaki Bitcoin fiyatındaki düşüş, Hong Kong ve Amerika Birleşik Devletleri’nde spot Bitcoin ve Ethereum borsa yatırım fonlarının (ETF’ler) piyasaya çıkışına sönük bir tepkiyle, Amerika Birleşik Devletleri Federal Rezerv’in faiz politikasının uzun süreli olarak yüksek kalması ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki spot Bitcoin ETF’lerine olan azalan akışlarla denk geliyor.

Peki, Bitcoin fiyatı bu devam eden düzeltme döngüsünde ne kadar düşebilir?

Yükselen üçgen konsolidasyonu, Bitcoin’i 54.000 dolara yerleştiriyor

Bitcoin’in mevcut fiyat düzeltmesi, iki aşağı yönlü eğilim çizgisinin kesiştiği bir tepe noktasında tahmini olarak 54.000 dolar civarında işaretlenen bir düşen üçgen deseni içinde gelişiyor. BTC/USD çifti, üçgen aralığı içinde konsolidasyonunu sürdürürse Haziran ayına kadar söz konusu seviyeye doğru düşebilir.

BTC/USD günlük fiyat tablosu. Kaynak: TradingView

İlginç bir şekilde, üçgenin tepe noktası BTC’nin 200 günlük üstel hareketli ortalamasına (200 günlük EMA; yukarıdaki grafikteki mavi dalga) yakın olduğundan, fiyatın bir sıçrama başlatmak için çift katmanlı bir destek sunuyor.

Bu, düşen üçgenlerin tipik olarak nasıl geliştiğiyle uyumlu: fiyat, desenin üst trend çizgisinin üzerine çıkıyor ve aşağıdaki grafikte gösterildiği gibi üst ve alt trend çizgisi arasındaki maksimum mesafe kadar yükseliyor.

BTC/USD günlük fiyat tablosu. Kaynak: TradingView

Bitcoin’in günlük grafiğine aynı teknik kuralı uygulamak, düşen üçgen hedefini mevcut fiyat seviyelerinden yaklaşık %3,5 artışla 63.880 dolar civarında belirliyor. Başka bir deyişle, Bitcoin piyasasında daha fazla düşüşler herhangi bir dalgalanmayı alım fırsatı olarak sunabilir.

Bitcoinbitcoin teknik analizbitcoin yorumBtc
Comments (0)
Add Comment