Binance, The Weeknd’in Dünya Turuna Sponsor Olacak

Ortaklık kapsamında, birden fazla NFT girişimi ile birlikte sanatçının XO İnsani Yardım Fonu’na 2 milyon dolarlık bir bağış yapması da var. Popüler şarkıcı The Weeknd, NFT piyasasına ilk olarak geçen yılın başlarında girmişti ve o zamandan beri bu pazarda adımlar atmaya devam ediyor. Bunların en sonuncusu, yaklaşmakta olan dünya turunu Binance sponsorluğunda yapmak ve bu turla ilgili NFT’leri Binance ile birlikte yayınlamak olacak.

Dün Binance ve The Weeknd, borsanın sanatçının Temmuz ayında başlayıp Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’da başlayacak After Hours ‘Til Dawn dünya turuna sponsor olacağını duyurdu. Binance’ten yapılan açıklamada bunun kripto destekli bir müzik turu olacağı ve bu etkinlik sayesinde şarkıcının hayran kitlesi ile Web3’ün buluşturulacağı belirtildi. Binance, ortak markalı ürünlerle birlikte turla ilgili bir NFT koleksiyonu çıkarmak için Toronto merkezli HXOUSE topluluk inkübatörü ile birlikte çalışacak. Konsere gidecek olanlar ayrıca konserin biletlerini NFT şeklinde hatıra amaçlı satın alabilecek.

Ortaklığın bir parçası olarak Binance, The Weeknd’in bu yılın başlarında Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) Küresel İyi Niyet Elçisi rolüyle oluşturduğu XO İnsani Yardım Fonu’na 2 milyon dolar bağışlayacak. Weeknd ve Binance ayrıca ek NFT’ler üzerinde işbirliği yapacak ve bu NFT satışlarının %5’ini fona bağışlayacak. Binance, şu an ticaret hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası konumunda ve firma aynı zamanda bir NFT pazaryeri işletmekte. NFT, bir öğenin mülkiyetinin kanıtı olarak hizmet eden bir tokendir (tapu gibi) ve genellikle sanat eserleri ve koleksiyon gibi dijital ürünler için kullanılır. NFT pazarı 2021’de 25 milyar dolarlık işlem hacmine yükselmiş daha sonra kripto piyasasının düşüşüyle NFT pazarı da düşüşe geçmişti.

The Weekend (gerçek adı Abel Tesfaye), NFT alanına ilk olarak Nisan 2021’de, Nifty Gateway platformu aracılığıyla sanat eserinin yayınlanmasıyla girdi. Geçen Ekim ayında, NFL yıldızı Tom Brady tarafından ortak olarak kurulan bir NFT platformu olan Autograph’ın yönetim kuruluna katıldı ve o zamandan beri kendi Ethereum NFT’lerini bu platform üzerinden yayınladı. The Weekend ayrıca The Sandbox ve Decentraland gibi metaverse video oyunlarında sanal NFT arsalara yatırım yapan ve bunları geliştiren Everyrealm’e de yatırım yaptı.

binancebitcoin teknik analizbitcoin yorumBtcdogeethereummetaverseshiba coin
Comments (0)
Add Comment