Binance Eski CEO’su CZ İçin Karar Günü! 3 Yıl Hapsi İsteniyor!

Binance’in kurucusu Changpeng Zhao, ABD’de bazı yasal sorunlarla karşı karşıya. Bugün mahkemede beklenen karar, sektörde büyük yankı uyandırıyor.

ABD savcıları, Binance’in eski CEO’su Zhao’ya kara para aklama suçlamalarıyla üç yıl hapis cezası istiyor. Kasım ayında suçlamaları kabul ederek Binance CEO’luğundan istifa eden Zhao, şirketin bu suçlamaları çözmesi için 4,3 milyar dolar ödemeyi kabul etti. Savcılara göre, Zhao bilinçli bir şekilde yasadışı faaliyetlere göz yumdu, bunlar arasında çocuk istismarı, yasadışı uyuşturucu ticareti ve terör destekli işlemler bulunuyor.

Adalet Bakanlığı, Zhao’nun ABD yasalarını ihlal ederek kendi çıkarları için şirketini büyüttüğünü iddia ediyor. Ancak Zhao’nun avukatları, müvekkillerinin Birleşik Arap Emirlikleri’nde yaşamasına rağmen ABD’ye gelerek suçunu kabul etmesinin cezasızlıkla sonuçlanması gerektiğini savunuyor. Ayrıca, benzer suçlamalarla hiç kimsenin hapis cezasına çarptırılmamış olmasını da dile getiriyorlar.

Bu olay, kripto para dünyasında büyük bir sarsıntı yarattı ve sektördeki düzenleyici baskıların artmasına neden oldu. Binance’in geleceği belirsizliğe gömülürken, Zhao’nun durumu da kritik bir hal aldı.

binanceczcz binance
Comments (0)
Add Comment